De Zonnebloem

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

De Zonnebloem afdeling Boombergum e.o.

 

De Zonnebloem is er voor iedereen met een fysieke beperking die leuke dingen wil doen en (nieuwe) mensen wil ontmoeten. En voor wie dat door ziekte, handicap of ouderdom niet vanzelfsprekend is. De Zonnebloem brengt mensen bij elkaar. Mensen met en zonder beperking, jong en oud. Met huisbezoeken, tal van activiteiten en zelfs vakanties helpen we mensen met een beperking om een sociaal actief leven te leiden.

 

Uitslag Nationale Zonnebloemloterij 2012
Op de loten van de Afdeling Boornbergum e.o., welke verkocht zijn in de dorpen Boornbergum, Kortehemmen, Beetsterzwaag, De Wilgen, Nij Beets, Smalle Ee en De Veenhoop zijn de volgende prijzen gevallen:
Lotnr. 0611558 € 15.00
Lotnr. 0611665 € 15.00
Lotnr. 0611931 € 15.00
Om onvolkomenheden uit te sluiten: kijkt u ook de volledige trekkingslijst van oktober 2012 na. Deze is te raadplegen op de site van De Zonnebloem (http://www.zonnebloem.nl/). Wij danken u voor het kopen van de loten. Mede hierdoor is ook afdeling Boornbergum e.o. weer in staat diverse activiteiten voor haar gasten te organiseren.

 

De Zonnebloemactiviteiten
Om u een idee te geven: in 2012 was dit o.a. gezellige middag met Griet Miedema van de Fûgelhelling, theatertournee: musical van De Zonnebloem, dagboottocht met De "Waterpoort", jubileummiddag met broodmaaltijd , herfstbustocht, middag met vertelling over Friese klederdrachten, bezoek kerstmarkt Tuindorado.
Voor het komende jaar staan er ook al weer diverse leuke activiteiten voor onze gasten gepland.
Naast het organiseren van deze activiteiten is het bezoekwerk een belangrijke taak van De Zonnebloem. Ook heeft De Zonnebloem mogelijkheden voor aangepaste vakanties als op vakantie gaan op de normale manier niet meer lukt. Wilt u meer weten van het werk van De Zonnebloem kijkt u eens op de site van De Zonnebloem. Voor informatie kunt u tevens terecht bij het secretariaat van onze afdeling: Jeltsje van der Wiel, tel: 0512 517257.

 

Nijpend tekort aan bestuursleden
Een artikel met dit onderwerp heeft begin dit jaar in de Leeuwarden Courant gestaan. Ook onze afdeling zou graag versterking van het bestuur hebben. Op dit moment hebben wij een aantal bestuursleden die al een heel aantal jaren de kar trekken. Om de continuïteit van onze Zonnebloemafdeling te waarborgen, zouden ook wij het heel fijn vinden als er vrijwilligers komen die zich in een bestuursfunctie willen verdiepen zodat de huidige bestuursleden op een gegeven moment ook het stokje weer kunnen overdragen. Bent u geïnteresseerd in het Zonnebloemwerk en bezit u bestuurlijke kwaliteiten of wilt u zich hier in verdiepen laat het ons dan weten.

Copyright © 2018 Boornbergum - Kortehemmen. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.