Aktiviteitencommissie

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

Militaire dropping

 

Vrijdagavond 19 oktober, vanaf 19.00 uur werd het druk in de JeugdSOOS. Groepen kinderen verzamelden zich met hun begeleiders, om na een korte uitleg in Smalle Ee afgezet te worden. Met een beetje geluk in de legerJeep en anders in een hele gewone saaie personenauto. Er werden meer dan 120 kinderen met hun begeleiders afgezet, wat een recordaantal!

 

De groepen kregen 2 uur de tijd om zich te melden bij "de Bikker" en het was de bedoeling dat ze onderweg door zo weinig mogelijk posten gespot zouden worden. Ook kregen ze bij de start een ongekookt ei, dat ze natuurlijk heel weer in moesten leveren. Deze opdracht werd door sommige groepen heel creatief uitgevoerd!!! Via allerlei omwegen, maar ook gewoon via de kortste weg, gewoon over het fietspad of door de bossen, dwars door de weilanden of zo over straat liepen de groepjes naar "de Bikker". Wij, als posten, hebben ons best gedaan zoveel mogelijk groepen te spotten en aan te houden. We waren overal op de fiets, lopend en zelfs in de auto. En ook overal kwamen we de groepen tegen. Soms aan de overkant van de sloot, soms moesten we er hard voor lopen en of en toe liepen we ze gewoon tegen het lijf. De groepen waren erg creatief, er werden verkenners vooruit gestuurd die een code woord zouden roepen als de weg vrij was, eieren werden bij het begin/ eindpunt verstopt.

 

Een aantal kinderen heeft gevoeld dat je echt schrikt van schrikdraad en dat je echt nat wordt als je in een sloot valt of springt. Met allerlei verhalen kwamen de groepen aan bij "de Bikker', hier kregen ze patat en wat drinken, en werden de verhalen sterker en sterker.

 

Wij, als Activiteiten Commissie, hebben een hele leuke avond gehad, en aan de verhalen te horen hebben de kinderen en de posten ook veel plezier gehad! Voor degenen die het nog niet weten hier nog even de prijsuitslag: 1-ste prijs: Groep van Youri Beverdam, een gedeelde 2-de prijs: Groep van Tygo Stroosma en Marit Reinders. Van harte! Bij deze willen we de mensen van de JeugdSOOS, "de Bikker" en alle mensen die als post zijn ingezet hartelijk danken en we hopen een volgende keer weer een beroep op jullie te kunnen doen!

 

Sint Maarten

 

Zaterdagavond 10 november ging er een optocht van zo'n 150 kinderen van basisschool By de Boarne naar de Boarnstins. Achter een muziekauto liepen de kinderen met allemaal verschillende prachtige lampionnen, paddenstoelen, dieren, Angry Birds, auto's, Chinese bouwsels en veel meer varianten. Aangekomen bij de Boarnstins kregen alle kinderen een klein presentje en gingen ze met vriendjes en vriendinnetjes de deuren langs.

Marieke Cieraad, namens de Activiteiten Commissie

 

De aktiviteitencommissie (BOA) organiseert allerlei aktiviteiten voor kleine en grotere kinderen. Zoals de dropping, maar ook de Dierendoemiddag, de Sinterklaasintocht, Spelweek en Sint Maartenoptocht. Wij, als Activiteiten Commissie, kunnen wel wat versterking gebruiken, dus lijkt het je wat om te helpen met het voorbereiden en organiseren van de activiteiten?
Stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken
Wil je niet helpen met organiseren, maar vind je het wel leuk om bij sommige activiteiten te helpen? Stuur dan ook een mailtje naar het bovenstaande e-mailadres, dan benaderen we je als we bij een activiteit hulp nodig hebben.

 

Copyright © 2018 Boornbergum - Kortehemmen. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.