Familie Dropping 2017

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

4 maart jongstleden was het dan eindelijk zover! DE DROPPING!

Velen hadden hier al weken naar uitgekeken. Met 170 deelnemers verdeeld over 22 teams qua deelname dus al een groot succes!

Om 18.00 uur vertrokken de eerste 2 teams in elk een echte legertruck! Na flink wat gehobbel achter in de truck op precies 5 kilometer vanaf het Bynt, werden de teams gedropt. De ene helft van de teams werden op de Bûtendiken te Smalle Ee gedropt en de andere helft op het Helomapark te Beetsterzwaag. En daarna? Daarna moesten de teams zo snel mogelijk weer richting ’t Bynt zien te lopen. Onderweg moesten ze ook proberen niet gespot te worden. Er liepen namelijk verdeeld over de 2 routes maar liefst 12 spotters die de deelnemende teams konden ‘spotten’. Werd een team gespot dan kregen ze 5 minuten straftijd er bij. Dit zorgde natuurlijk voor mooie taferelen. We hebben verhalen gehoord dat er zelfs teams al tijgerend door de berm gingen om maar niet gespot te worden!

 

En dan was er natuurlijk die ballon! Gevuld met helium en voorzien van een brandend lampje voor vele teams een doorn in het oog! Zo vallen we toch veel te veel op? Was een vaak gehoorde opmerking. Het doel was om de ballon weer heel terug in ’t Bynt te krijgen om zo 5 minuten tijd in mindering te krijgen. Dit slaagde helaas niet voor elk team! Andere teams daarentegen maakten van deze extra vracht geen probleem en haalden een vuilniszak uit de tas en deden deze om de ballon. Slim!

 

Halverwege de avond werd duidelijk dat de planning voor vertrek iets te strak was gepland. We liepen een klein half uurtje achter met de vertrektijden. Gelukkig door snel inzetten van een extra bus haalden we weer wat tijd in zodat ook de laatste teams niet al te laat vertrokken. Rond 21.15 waren alle teams onderweg of al weer binnen. Na bij binnenkomst het touw van elk team te hebben opgemeten (elk team moest een touw van minimaal duimdikte meenemen welke er voor zorgde dat er per meter touw een minuut tijd in mindering werd gebracht) stond er in ’t Bynt een warme kop snert of soep klaar voor de deelnemers.  Zo rond de klok van 23 uur kwam ook het laatste team binnen wandelen.

 

Eenmaal binnen kwamen de ‘sterke’ verhalen van de teams. Als organisatie leuk om aan te horen. Zo bleek er een team te zijn die min of meer gespot was maar tussen de spotters en het team zat een sloot! Een klein gelukje voor dit team dus! Met deze dropping waren zo’n 20 vrijwilligers op de been. Wij als activiteiten commissie willen hier toch even bij stil staan. We zijn als commissie namelijk erg afhankelijk van vrijwilligers. Organiseren van evenementen is 1 ding, maar het mede uitvoeren er van komt vaak neer op vrijwilligers. Daarom via deze weg, Bedankt vrijwilligers! Als organisatie kunnen we zeggen dat dit een geslaagd evenement is geweest!

 

Achter de schermen zijn we al weer begonnen met nieuwe evenementen. Zo zijn we druk bezig met de opening van het nieuwe speelbos aan de Middelgeast op 7 april aanstaande te organiseren. Dit doen we samen met dorpsbelangen. We kunnen nu al zeggen dat dit ook weer heel leuk gaat worden. Ook staat de 1e kinderdisco op 22 april weer op de planning . Misschien hebben jullie tijdens de dropping de nieuwe spandoeken al zien hangen. Deze zullen elke week voor de kinderdisco bij de ingangen van het dorp staan om jullie er op te attenderen dat het weer kinderdisco is. De eerste kinderdisco openen we groots. Zo is er voor de allerkleinsten een indoor ballenbak en kunnen alle kinderen t/m de basisschool genieten van een clown welke ballonnen vouwt en suikerspinnen uitdeelt! Kortom dit mag je dus niet missen!

 

Schrijf de datums in uw agenda/telefoon om niks van deze evenementen te missen!

 

Tot ziens!

 

Activiteiten Commissie Boornbergum

Copyright © 2018 Boornbergum - Kortehemmen. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.