Spikerfestival 2016

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

Al weer de vierde editie van het Spikerfestival staat voor de deur. Met meer bands dan ooit en een nieuwe podiumopstelling belooft het weer een spektakel te worden!

 

Onze eigen Spiker Hûs band zorgde bij editie van 2015 van het Spikerfestival voor veel sfeer en passie, en dat tussen de andere optredens door. De bezoekers konden dit wel waarderen, zij stonden vier rijen dik om Edwin, Dirk en Jehannes. Dit smaakt natuurlijk naar meer. Onze eigen huisband heeft zelfs versterking gekregen van twee ervaren en bevlogen muzikanten. Kan zijn dat de heren je bekend voorkomen: het is namelijk familie van onze gitarist …

 

Kings of Diamonds is een energieke en enthousiaste vijfkoppige band uit Drachten. Zij spelen eigentijdse en tijdloze nummers. Begonnen als schoolband, runner-up in de finale van ‘Sjong 2015’. Natuurlijk spelen ze ook hun cover ‘Ik bin it sêd’.

 

 

 

 

Na een ‘eenmalig’ optreden in Iduna en het opluisteren van een hele speciale boekpresentatie van onze locale Friese schrijver hebben wij het vijftal oudere jongeren van het Bokwerder Onbelang in hun nieuwe bezetting zo gek gekregen om ook op het Spikerfestival hun kunsten te vertonen. Zoals ze zelf al eerder zeiden: ‘wees daar of wees dwars’.

 

Wickedly Cores is een viermans rockband afkomstig uit de Trynwâlden. Zij spelen krachtige en energieke rocknummers met covers van onder andere The Ramones, Jimi Hendrix en Red Hot Chili Peppers, maar ook Iggy Pop en Talking Heads. Genoeg invloeden dus, wat ook terug is te horen in het eigen werk. Zeer diverse nummers, zonder dat de eigen identiteit van de band daarbij verloren gaat.

 

Een band die zichzelf The Anti-D’s noemt moet natuurlijk übervrolijke muziek maken. Anti-D is immers antidepressiva. Laat dat nou net niet het geval zijn bij de jongens uit Groningen. Zelf zeggen ze namelijk dat ze een voorliefde hebben voor mineurakkoorden. Met opzwepende liedjes, harde gitaren en mooie melodieën bestormt de band podiums in Groningen en de rest van Nederland. De band haalt zijn inspiratie vooral uit populaire bands zoals Arctic Monkeys, The Black Keys en The Wombats. De heren hebben inmiddels hun sporen al verdiend met o.a. de POP Groningen Talent Award, ‘live@538’ en onlangs nog op Grunnsonic (de opmaat naar Eurosonic Noorderslag). Kortom maak je op voor een uniek optreden, zodat ook jij later kunt zeggen: ‘daar was ik bij!’

 

Meer informatie op facebook.com/spikerfestivalboornbergum. Aanstaande zaterdag 12 maart in dorpshuis ’t Bynt in Boornbergum. Mis het niet! 

Copyright © 2018 Boornbergum - Kortehemmen. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.