Spelweek 2015

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

"De Boerderij"


Ook dit jaar is het ons weer gelukt om een leuke spelweek te organiseren voor de kinderen van de basisscholen in Boornbergum. Er kwamen meer dan 40 kinderen naar de spelweek wat natuurlijk een fantastische opkomst is.
We hadden als thema "de boerderij", bij de meeste aktiviteiten kwam dit terug.
Op dinsdag avond hebben en aantal vrijwilligers de pallets e.d. alvast klaargezet zodat er woensdag ochtend direct kon worden begonnen met het maken van de groepjes en het bouwen van het timmerdorp.
De groepjes werden door de kinderen zelf gevormd, daardoor zaten alle leeftijden door elkaar en was het prachtig om te zien hoe ze elkaar hielpen en er prachtige creaties te voorschijn kwamen.
De hutten werden versierd met verf, kleden, vlaggen, naamborden noem maar op prachtig!!.
 
 
 
We hebben met zijn allen op deze heerlijke zomerdag lekker patat gegeten van de Bikker uit eigen dorp en hebben daarna bingo gespeeld.....dat was erg gezellig met hier en daar een aantal valse bingo's.... dit mocht de pret niet drukken want er werd vol enthousiasme een sinterklaas lied uit de kast getrokken en luidkeels voor de rest gezongen....ook het winnen van een leuke prijs hoort erbij en zijn er een heel aantal kinderen goed verwend.
Naderhand hebben we de prijs uitgereikt voor de mooiste hut en zijn we naar huis gegaan om ons klaar te maken voor de viswedstrijd in de avond.
Ook hier konden leuke prijzen gewonnen worden en ging Celeste Voogt met een totale lengte aan vis van maar liefst 75 cm met de eerste prijs aan de haal, daarna kwamen de gebroeders Jesse-Jan en Ruben Brouwer op nummer 2 en 3 ook zij kregen een mooie prijs mee naar huis. Voor iedereen was er een verfrissend ijsje of een bakje koffie.
De kinderen gingen allemaal snel naar huis om zich klaar te maken voor de volgende dag….
 
  
 
Deze mooie zomerdag begon met een leuke zeskamp, met natuurlijk weer een gezond stukje adrenaline om de lekkere snoep zakken binnen te slepen voor de hele groep. De kinderen waren erg fanatiek en daardoor werden er hoge scores behaald met spelletjes als stro-baal rollen of koe-melken. Na deze inspanning was het natuurlijk tijd om te eten, er waren overheerlijke broodjes met knakworst geregeld waardoor de kinderen moe maar voldaan neerploften en genoten van de lunch.
 
  
 
Na de lunch was het tijd om de alweer laatste activiteit te ondernemen dit was een uitje naar de boerderij.
Dit uitje viel bij iedereen erg in de smaak. De kleinste kinderen konden op visite bij de kalfjes van boer Veenstra aan de Easterbuorren, de oudere kinderen kregen bij Koot en van der Wal uitleg over het mooie en moderne boerenvak. De melkfabriek had chocomel en fristi en informatieboekjes voor de kinderen geleverd. Door de boeren werden de kinderen nog eens extra verwend met koele ranja, heerlijk op deze tropische dag!
Na dit uitstapje was de spelweek ten einde gekomen en hebben we met alles weer netjes opgeruimd en kijken we met zijn allen terug op een prachtige laatste week van de zomervakantie en kunnen we voldaan terug naar school!!
 
  
  
We willen langs deze weg iedereen bedanken voor alle tijd, energie of bijdrage op een andere manier waardoor deze spelweek zo geslaagd is. Wil je volgend jaar ook meehelpen bij het voorbereiden en begeleiden van Spelweek 2016? Meld je dan aan via onze Facebookpagina: Helpers van de Spelweek! Hier vind je ook meer fotos.
 
  
 
Tot volgend jaar!
Groetjes vrijwilligers van de spelweek 2015.

 

Copyright © 2018 Boornbergum - Kortehemmen. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.