It Nijs

Stratenvolleybal

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

Laatst geupdate op maandag 22 mei 2017 20:28 Geschreven door Tonni de Boer dinsdag 09 mei 2017 20:53

Vanwege weer en veld-omstandigheden is het toernooi verplaatst naar 31 mei!!!

 

 

Familie Dropping 2017

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

Laatst geupdate op dinsdag 28 maart 2017 10:12 Geschreven door TdB vrijdag 17 maart 2017 21:36

4 maart jongstleden was het dan eindelijk zover! DE DROPPING!

Velen hadden hier al weken naar uitgekeken. Met 170 deelnemers verdeeld over 22 teams qua deelname dus al een groot succes!

Om 18.00 uur vertrokken de eerste 2 teams in elk een echte legertruck! Na flink wat gehobbel achter in de truck op precies 5 kilometer vanaf het Bynt, werden de teams gedropt. De ene helft van de teams werden op de Bûtendiken te Smalle Ee gedropt en de andere helft op het Helomapark te Beetsterzwaag. En daarna? Daarna moesten de teams zo snel mogelijk weer richting ’t Bynt zien te lopen. Onderweg moesten ze ook proberen niet gespot te worden. Er liepen namelijk verdeeld over de 2 routes maar liefst 12 spotters die de deelnemende teams konden ‘spotten’. Werd een team gespot dan kregen ze 5 minuten straftijd er bij. Dit zorgde natuurlijk voor mooie taferelen. We hebben verhalen gehoord dat er zelfs teams al tijgerend door de berm gingen om maar niet gespot te worden!

 

En dan was er natuurlijk die ballon! Gevuld met helium en voorzien van een brandend lampje voor vele teams een doorn in het oog! Zo vallen we toch veel te veel op? Was een vaak gehoorde opmerking. Het doel was om de ballon weer heel terug in ’t Bynt te krijgen om zo 5 minuten tijd in mindering te krijgen. Dit slaagde helaas niet voor elk team! Andere teams daarentegen maakten van deze extra vracht geen probleem en haalden een vuilniszak uit de tas en deden deze om de ballon. Slim!

 

Halverwege de avond werd duidelijk dat de planning voor vertrek iets te strak was gepland. We liepen een klein half uurtje achter met de vertrektijden. Gelukkig door snel inzetten van een extra bus haalden we weer wat tijd in zodat ook de laatste teams niet al te laat vertrokken. Rond 21.15 waren alle teams onderweg of al weer binnen. Na bij binnenkomst het touw van elk team te hebben opgemeten (elk team moest een touw van minimaal duimdikte meenemen welke er voor zorgde dat er per meter touw een minuut tijd in mindering werd gebracht) stond er in ’t Bynt een warme kop snert of soep klaar voor de deelnemers.  Zo rond de klok van 23 uur kwam ook het laatste team binnen wandelen.

 

Eenmaal binnen kwamen de ‘sterke’ verhalen van de teams. Als organisatie leuk om aan te horen. Zo bleek er een team te zijn die min of meer gespot was maar tussen de spotters en het team zat een sloot! Een klein gelukje voor dit team dus! Met deze dropping waren zo’n 20 vrijwilligers op de been. Wij als activiteiten commissie willen hier toch even bij stil staan. We zijn als commissie namelijk erg afhankelijk van vrijwilligers. Organiseren van evenementen is 1 ding, maar het mede uitvoeren er van komt vaak neer op vrijwilligers. Daarom via deze weg, Bedankt vrijwilligers! Als organisatie kunnen we zeggen dat dit een geslaagd evenement is geweest!

 

Achter de schermen zijn we al weer begonnen met nieuwe evenementen. Zo zijn we druk bezig met de opening van het nieuwe speelbos aan de Middelgeast op 7 april aanstaande te organiseren. Dit doen we samen met dorpsbelangen. We kunnen nu al zeggen dat dit ook weer heel leuk gaat worden. Ook staat de 1e kinderdisco op 22 april weer op de planning . Misschien hebben jullie tijdens de dropping de nieuwe spandoeken al zien hangen. Deze zullen elke week voor de kinderdisco bij de ingangen van het dorp staan om jullie er op te attenderen dat het weer kinderdisco is. De eerste kinderdisco openen we groots. Zo is er voor de allerkleinsten een indoor ballenbak en kunnen alle kinderen t/m de basisschool genieten van een clown welke ballonnen vouwt en suikerspinnen uitdeelt! Kortom dit mag je dus niet missen!

 

Schrijf de datums in uw agenda/telefoon om niks van deze evenementen te missen!

 

Tot ziens!

 

Activiteiten Commissie Boornbergum

   

Whatsapp groep BBKH-Alert

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

Laatst geupdate op maandag 22 mei 2017 20:25 Geschreven door TdB dinsdag 16 februari 2016 18:28

Gebruik je Whatsapp? Wordt dan lid van BBKH-Alert de lokale buurtpreventie Whatsapp groep voor Boornbergum en Kortehemmen.
 
In deze groep kun je meldingen lezen en schrijven betreffende veiligheid en leefomgeving. Zoals:
- vernielingen.
- verdachte gedragingen van onbekende personen of voertuigen.
- pesterijen.
- vervuiling door afvaldumpen of veelvuldig zwerfvuil.
- diefstal van zaken om het huis.
 
Het gaat dus niet om dingen waarvoor je direct 112 belt maar zaken waar preventief opgetreden kan worden of aandacht van meer mensen kan helpen.
Regels:
- je bent 18 jaar of ouder en woont in Boornbergum of Kortehemmen.
- meldingen in de groep dienen ter zake en zakelijk te zijn, geen diskussies en vloeken, schelden, discrimineren wordt niet toegestaan.
- de eerste functie van de groep is signaleren en informeren door middel van meldingen, contact met iemand maken doe je nooit alleen en (ook je eigen) veiligheid staat altijd voorop.
- als het nodig is 112 of politie te bellen doe je dat altijd eerst, app pas daarna en vermeld dat 112 of politie gebeld is.
- speel geen eigen rechter en overtreed geen regels of wetten, bedenk dat foto's maken soms provocerend kan werken, een goed onthouden signalement of kenteken en type auto kunnen net zo waardevol zijn.
- gebruik de groep waarvoor ze bedoeld is, misbruik wordt gevolgd door verwijdering uit de groep.
 
Bijna 50 leden heeft BBKH-Alert nu! En we hebben gemerkt dat Dorpsbelangen ook enthousiast is en ons wil steunen. Hoe? dat blijft nog even een verrassing! Ondertussen blijven we de groep uitbreiden, want hoe meer leden, hoe meer mensen we bereiken. Dus kom op en meld je aan!
 
 
 
Je kan je aanmelden als lid van BBKH-Alert d.m.v een e-mail met je naam, leeftijd, woonplaats en mobiele nummer naar: Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken
 
UPDATE!!
BBKH-Alert groeit weer snel. Onze Whatsapp buurtpreventiegroep is hard op weg naar de honderd attente leden!

Onze nieuwe Whatsapp groep BBKH-DierenSOS is speciaal voor weglopers en ander dierenleed. Wil je lid worden? Stuur een pb met je mobiele nummer en de melding BBKH-DierenSOS naar 1 van de BBKH-Alert beheerders of meld je aan via het mailadres Dit e-mailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft JavaScript nodig om het te kunnen bekijken

De Facebook pagina BBKH-Alert blijft de centrale plek voor alle facebook meldingen (buurtpreventie en dieren), nieuws (computerdreiging bijvoorbeeld) en er is ruimte voor opmerkingen en diskussie (wat in de Whatsapp groepen niet gewenst is) 
   

Spikerfestival 2016

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

Laatst geupdate op maandag 28 maart 2016 20:00 Geschreven door Tonni de Boer dinsdag 09 februari 2016 22:50

Al weer de vierde editie van het Spikerfestival staat voor de deur. Met meer bands dan ooit en een nieuwe podiumopstelling belooft het weer een spektakel te worden!

 

Onze eigen Spiker Hûs band zorgde bij editie van 2015 van het Spikerfestival voor veel sfeer en passie, en dat tussen de andere optredens door. De bezoekers konden dit wel waarderen, zij stonden vier rijen dik om Edwin, Dirk en Jehannes. Dit smaakt natuurlijk naar meer. Onze eigen huisband heeft zelfs versterking gekregen van twee ervaren en bevlogen muzikanten. Kan zijn dat de heren je bekend voorkomen: het is namelijk familie van onze gitarist …

 

Kings of Diamonds is een energieke en enthousiaste vijfkoppige band uit Drachten. Zij spelen eigentijdse en tijdloze nummers. Begonnen als schoolband, runner-up in de finale van ‘Sjong 2015’. Natuurlijk spelen ze ook hun cover ‘Ik bin it sêd’.

 

 

 

 

Na een ‘eenmalig’ optreden in Iduna en het opluisteren van een hele speciale boekpresentatie van onze locale Friese schrijver hebben wij het vijftal oudere jongeren van het Bokwerder Onbelang in hun nieuwe bezetting zo gek gekregen om ook op het Spikerfestival hun kunsten te vertonen. Zoals ze zelf al eerder zeiden: ‘wees daar of wees dwars’.

 

Wickedly Cores is een viermans rockband afkomstig uit de Trynwâlden. Zij spelen krachtige en energieke rocknummers met covers van onder andere The Ramones, Jimi Hendrix en Red Hot Chili Peppers, maar ook Iggy Pop en Talking Heads. Genoeg invloeden dus, wat ook terug is te horen in het eigen werk. Zeer diverse nummers, zonder dat de eigen identiteit van de band daarbij verloren gaat.

 

Een band die zichzelf The Anti-D’s noemt moet natuurlijk übervrolijke muziek maken. Anti-D is immers antidepressiva. Laat dat nou net niet het geval zijn bij de jongens uit Groningen. Zelf zeggen ze namelijk dat ze een voorliefde hebben voor mineurakkoorden. Met opzwepende liedjes, harde gitaren en mooie melodieën bestormt de band podiums in Groningen en de rest van Nederland. De band haalt zijn inspiratie vooral uit populaire bands zoals Arctic Monkeys, The Black Keys en The Wombats. De heren hebben inmiddels hun sporen al verdiend met o.a. de POP Groningen Talent Award, ‘live@538’ en onlangs nog op Grunnsonic (de opmaat naar Eurosonic Noorderslag). Kortom maak je op voor een uniek optreden, zodat ook jij later kunt zeggen: ‘daar was ik bij!’

 

Meer informatie op facebook.com/spikerfestivalboornbergum. Aanstaande zaterdag 12 maart in dorpshuis ’t Bynt in Boornbergum. Mis het niet! 

   

Spelweek 2015

Opgelet: wordt in een nieuw venster geopend. PDFAfdrukkenE-mail

Laatst geupdate op dinsdag 22 september 2015 22:06 Geschreven door TdB vrijdag 10 juli 2015 21:16

"De Boerderij"


Ook dit jaar is het ons weer gelukt om een leuke spelweek te organiseren voor de kinderen van de basisscholen in Boornbergum. Er kwamen meer dan 40 kinderen naar de spelweek wat natuurlijk een fantastische opkomst is.
We hadden als thema "de boerderij", bij de meeste aktiviteiten kwam dit terug.
Op dinsdag avond hebben en aantal vrijwilligers de pallets e.d. alvast klaargezet zodat er woensdag ochtend direct kon worden begonnen met het maken van de groepjes en het bouwen van het timmerdorp.
De groepjes werden door de kinderen zelf gevormd, daardoor zaten alle leeftijden door elkaar en was het prachtig om te zien hoe ze elkaar hielpen en er prachtige creaties te voorschijn kwamen.
De hutten werden versierd met verf, kleden, vlaggen, naamborden noem maar op prachtig!!.
 
 
 
We hebben met zijn allen op deze heerlijke zomerdag lekker patat gegeten van de Bikker uit eigen dorp en hebben daarna bingo gespeeld.....dat was erg gezellig met hier en daar een aantal valse bingo's.... dit mocht de pret niet drukken want er werd vol enthousiasme een sinterklaas lied uit de kast getrokken en luidkeels voor de rest gezongen....ook het winnen van een leuke prijs hoort erbij en zijn er een heel aantal kinderen goed verwend.
Naderhand hebben we de prijs uitgereikt voor de mooiste hut en zijn we naar huis gegaan om ons klaar te maken voor de viswedstrijd in de avond.
Ook hier konden leuke prijzen gewonnen worden en ging Celeste Voogt met een totale lengte aan vis van maar liefst 75 cm met de eerste prijs aan de haal, daarna kwamen de gebroeders Jesse-Jan en Ruben Brouwer op nummer 2 en 3 ook zij kregen een mooie prijs mee naar huis. Voor iedereen was er een verfrissend ijsje of een bakje koffie.
De kinderen gingen allemaal snel naar huis om zich klaar te maken voor de volgende dag….
 
  
 
Deze mooie zomerdag begon met een leuke zeskamp, met natuurlijk weer een gezond stukje adrenaline om de lekkere snoep zakken binnen te slepen voor de hele groep. De kinderen waren erg fanatiek en daardoor werden er hoge scores behaald met spelletjes als stro-baal rollen of koe-melken. Na deze inspanning was het natuurlijk tijd om te eten, er waren overheerlijke broodjes met knakworst geregeld waardoor de kinderen moe maar voldaan neerploften en genoten van de lunch.
 
  
 
Na de lunch was het tijd om de alweer laatste activiteit te ondernemen dit was een uitje naar de boerderij.
Dit uitje viel bij iedereen erg in de smaak. De kleinste kinderen konden op visite bij de kalfjes van boer Veenstra aan de Easterbuorren, de oudere kinderen kregen bij Koot en van der Wal uitleg over het mooie en moderne boerenvak. De melkfabriek had chocomel en fristi en informatieboekjes voor de kinderen geleverd. Door de boeren werden de kinderen nog eens extra verwend met koele ranja, heerlijk op deze tropische dag!
Na dit uitstapje was de spelweek ten einde gekomen en hebben we met alles weer netjes opgeruimd en kijken we met zijn allen terug op een prachtige laatste week van de zomervakantie en kunnen we voldaan terug naar school!!
 
  
  
We willen langs deze weg iedereen bedanken voor alle tijd, energie of bijdrage op een andere manier waardoor deze spelweek zo geslaagd is. Wil je volgend jaar ook meehelpen bij het voorbereiden en begeleiden van Spelweek 2016? Meld je dan aan via onze Facebookpagina: Helpers van de Spelweek! Hier vind je ook meer fotos.
 
  
 
Tot volgend jaar!
Groetjes vrijwilligers van de spelweek 2015.

 

   

Pagina 1 van 11

Copyright © 2018 Boornbergum - Kortehemmen. Alle rechten voorbehouden.
Joomla! is vrije software vrijgegeven onder de GNU/GPL Licentie.